Dit komt overeen met onze individuele stresscounseling, met dezelfde principes en tools. Aanvullend element hierop is dat de component arbeid een grote rol speelt.

Het Antistresscentrum kan worden ingezet als preventieve interventie bij dreigend verzuim of als re-integratie instrument indien er al sprake is van een verzuimsituatie.

Het uitgangspunt van het Antistresscentrum is dat re-integratie zo snel mogelijk moet worden bewerkstelligd. De kloof naar arbeid wordt steeds groter naarmate een medewerker thuis zit.

Voorafgaand aan een uitgebreide intake met de medewerker, vindt een gesprek met de werkgever plaats. Op basis van de intake zal een voorstel voor een begeleidingstraject worden gedaan.

Om een succesvolle re-integratie te realiseren is er een samenspel tussen werkgever, werknemer en onze counselor en arbeidsdeskundige. Indien de oorzaak van het verzuim in de werksituatie ligt zal onderzocht worden hoe de eventuele obstakels definitief weggenomen kunnen worden. Het Antistresscentrum gelooft niet in korte termijn oplossingen en zoekt vaak naar het probleem achter het probleem om zo tot een duurzame oplossing te komen.

Om een goede werkbalans te creƫren wordt onder andere gekeken naar:

  • De individuele werknemer;
  • Het team waar de werknemer in werkt;
  • De hoeveelheid werk en de inhoud van het werk in relatie tot de capaciteiten en mogelijkheden van de werknemer;
  • Bedrijfscultuur;
  • Bedrijfsstructuur;
  • Balans werkbelasting en belastbaarheid medewerker.

Bovenstaande gebeurt vanuit een arbeidsdeskundige invalshoek.

Onze arbeidsdeskundige zoekt samen met werkgever en werknemer naar een zo optimaal mogelijke werkbelasting. Dit binnen de mogelijkheden van de bedrijfscultuur en structuur.

Hierbij wordt uiteraard gekeken naar de inspanningsverplichtingen conform de Wet Verbetering Poortwachter. In die hoedanigheid zal de werkgever binnen de grenzen van de Privacywetgeving voortgangsrapportages ontvangen.

Indien blijkt dat er een structurele mismatch is ontstaan tussen werknemer en huidige functie of werkgever en werknemer in het algemeen kan een vrijblijvend vervolgadvies worden gegeven in het kader van loopbaanbegeleiding, outplacement en re-integratie. Dit alles doen wij in nauwe samenwerking met onze zusterorganisatie M.U.P. Werkt.

Ieder begeleidingstraject start met een intakegesprek. Naar aanleiding hiervan wordt indien noodzakelijk en gewenst op maat een vervolgtraject voorgesteld.

Het Antistresscentrum gelooft niet in het herhaaldelijk aanbieden van diensten om geld te blijven verdienen. Wij begrijpen dat verzuim onder personeel een grote kostenpost is, vanuit een jarenlange ervaring op het gebied van re-integratie, zijn wij voor u als werkgever op zoek naar de meest efficiƫnte manier van duurzame re-integratiekostenbesparing.

Wij zijn er van overtuigd dat dit niet ten koste gaat van uw medewerker. Uitgangspunt voor ons is de win winsituatie.

Voor meer informatie bel 015 - 263 02 00, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Antistresscentrum Work-Life-Balance

Antistresscentrum (blokjes)