Voedselbank Delft geeft anti-stress box weg bij voedselpakket

 

Foto credits: Delft op Zondag.

 

DELFT - Mensen die rond de feestdagen bij de voedselbank in Delft aankloppen, krijgen daar tot aan de feestdagen een opvallend cadeau bij: een balansbox.

Dat is een doos met cadeautjes zoals een anti-stressboek, wierook, scrub, een cd en een anti-stressval. Daarmee kunnen de cliënten van de voedselbank de stress die ze rond de feestdagen ervaren verminderen. In totaal krijgen 450 gezinnen een gratis box bij het voedselpakket.

Het idee komt van Celeste Hoppenbrouwer. Zij is eigenares van het Delftse Antistresscentrum. Dat is gespecialiseerd in het ondersteunen van werkgevers bij het verminderen van stress bij werknemers. Volgens Hoppenbrouwer ervaren veel minderbedeelden stress rond de feestdagen. 'December is een hele dure maand en dat levert de meeste stress op. Vaak krijgen de kinderen cadeau's bij het voedselpakket, maar dit is dan meer voor de volwassenen.'

We roepen iedereen op om zoveel mogelijk spullen in te zamelen. Heb je een leuke actie bedacht met je vrienden, collega's, buren, sportvereniging of klasgenoten? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet komt er wel een verslaggever naar je toe of nodigen we je uit in de studio van Omroep West. Ook bij vragen kun je ons mailen.

Bron: Omroep West (www.omroepwest.nl)

http://www.omroepwest.nl/nieuws/08-12-2014/voedselbank-delft-geeft-anti-stress-box-weg-bij-voedselpakket

 

Antistresscentrum (blokjes)